Affiliate

Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook!

Ok, anda mesti fikir yang Bisnes Affiliate ini untuk yang pakar IT sahaja. Sebenarnya jika dibuat dengan kaedah yang betul, tidak kiralah apa pun status anda, anda boleh menghasilkan jualan dengan Bisnes Affiliate ini. Tidak kira walaupun anda berumur 50 tahun atau Suri rumah yang buta IT tetap boleh menghasilkan pendapatan lumayan. Sebagai contoh Puan Salena yang telah menghasilkan jualan melebihi…

Continue Reading

pengalaman temuduga kerajaan
Email

Ketahui 3 Langkah Praktikal Bagaimana Dapatkan 100 Pelanggan Melalui Emel!

Hari ini saya nak kongsikan bagaimana strategi praktikal untuk anda menjual produk anda kepada 100 pelanggan pertama anda, menggunakan emel. Strategi ini adalah based on pengalaman saya menjual beberapa produk sendiri & juga produk affiliate. Alhamdulillah, setiap kali menggunakan strategi ini saya berjaya hasilkan jualan yang lebih lumayan. Anda juga bebas untuk mengubah suai strategi ini mengikut kesesuaian produk yang…

Continue Reading

hak pekerja dibuang kerja
Kerjaya

Dibuang Kerja: 5 Perkara Yang Perlu Dilakukan

Jika anda baru-baru ini telah dibuang kerja, jangan panik. Berikut ialah beberapa petua untuk membantu anda kekal stabil secara kewangan.   Dapatkan Bantuan Kewangan Percuma Apabila Dibuang Kerja Sekiranya anda mempunyai pelbagai pinjaman dan anda berfikir bahawa anda akan menghadapi masalah untuk membayar apabila dibuang kerja, dapatkan nasihat kewangan secara percuma dari Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK). Di bawah…

Continue Reading

Ebay

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

Seller ini berjaya buat jualan $58,593 (RM233,169) dalam tempoh setahun (Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia. Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja. Jika saya ambil 35% profit dari jualan sahaja seller ni dah ada gaji sebanyak RM6,793.19 sebulan! Untuk makluman anda, ini…

Continue Reading

Ebay

4 Langkah Bagaimana Memulakan Bisnes di Ebay!

Apa yang perlu new seller tahu untuk Belajar Bisnes Ebay? Saya mendapat banyak soalan terutamanya dari new seller yang masih belum faham macam mana proses jualan boleh terjadi di ebay. Ini antara soalan yang sering ditanya: Bagaimana hendak bermula untuk menjual di ebay? Berapa modal permulaan untuk berniaga di ebay? Jika tak mahir berbahasa inggeris boleh ke berniaga di ebay?…

Continue Reading

Ebay

7 Contoh Makanan Malaysia Yang Anda Boleh Jual Di Ebay!

Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan antara barang-barang makanan yang mungkin anda tak jangka di Ebay pun boleh dijual! Bukan satu bukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit! Apa barang tu? Saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni! Sebenarnya semua barang boleh dijual. Yang penting anda take action! Jom tengok antara barang yang…

Continue Reading

resume untuk temuduga
Kerjaya

Resume Untuk Temuduga

  Resume Untuk Temuduga, Satu Pengenalan Bagaimana untuk sediakan resume untuk temuduga yang terbaik? Resume merupakan ringkasan mengenai anda dan juga alat pemasaran bagi anda untuk mendapatkan temuduga. Sesetengah memanggilnya Curriculum Vitae (CV) atau biodata pekerja dan pelbagai lagi. Namun demikian, ada yang berpendapat bahawa resume ialah ringkasan kepada CV. Ketika memohon pekerjaan, kita akan menghantar resume manakala semasa hadir…

Continue Reading

Ebay

3 Langkah Nak Buat Bisnes Secara Dropship Di Ebay Yang Ramai Tidak Tahu!

Artikel kali ini saya nak kongsikan satu teknik yang dipanggil custom dropship. Ada seribu satu teknik dropship untuk anda memulakan jualan di ebay. Tapi jarang untuk anda temui teknik yang diajar secara terperinci bila anda google, terutamanya artikel dalam bahasa melayu. So saya nak kongsikan artikel ini supaya lebih ramai membuka mata bahawa peluang untuk menjana pendapatan secara sampingan dari…

Continue Reading

Ebay

Benarkah Bisnes Di Ebay Masih Relevan?

Ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di Ebay. Ada yg bertanya dengan saya, masih relevankah bisnes di ebay ni? Jawapannya YA. Masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yg betul. Baru-baru ini rakan saya telah buka bisnes offline iaitu bisnes kedai makan. Katanya, sebelum ini beliau hanya mendengar dan dah sedia maklum, bisnes offline ni perlukan modal yang besar. Tapi lepas dah buka…

Continue Reading