Ebay

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

Seller ini berjaya buat jualan $58,593 (RM233,169) dalam tempoh setahun (Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia. Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja. Jika saya ambil 35% profit dari jualan sahaja seller ni dah ada gaji sebanyak RM6,793.19 sebulan! Untuk makluman anda, ini…

Continue Reading

Ebay

4 Langkah Bagaimana Memulakan Bisnes di Ebay!

Apa yang perlu new seller tahu untuk Belajar Bisnes Ebay? Saya mendapat banyak soalan terutamanya dari new seller yang masih belum faham macam mana proses jualan boleh terjadi di ebay. Ini antara soalan yang sering ditanya: Bagaimana hendak bermula untuk menjual di ebay? Berapa modal permulaan untuk berniaga di ebay? Jika tak mahir berbahasa inggeris boleh ke berniaga di ebay?…

Continue Reading

Ebay

7 Contoh Makanan Malaysia Yang Anda Boleh Jual Di Ebay!

Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan antara barang-barang makanan yang mungkin anda tak jangka di Ebay pun boleh dijual! Bukan satu bukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit! Apa barang tu? Saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni! Sebenarnya semua barang boleh dijual. Yang penting anda take action! Jom tengok antara barang yang…

Continue Reading

Ebay

3 Langkah Nak Buat Bisnes Secara Dropship Di Ebay Yang Ramai Tidak Tahu!

Artikel kali ini saya nak kongsikan satu teknik yang dipanggil custom dropship. Ada seribu satu teknik dropship untuk anda memulakan jualan di ebay. Tapi jarang untuk anda temui teknik yang diajar secara terperinci bila anda google, terutamanya artikel dalam bahasa melayu. So saya nak kongsikan artikel ini supaya lebih ramai membuka mata bahawa peluang untuk menjana pendapatan secara sampingan dari…

Continue Reading

Ebay

Benarkah Bisnes Di Ebay Masih Relevan?

Ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di Ebay. Ada yg bertanya dengan saya, masih relevankah bisnes di ebay ni? Jawapannya YA. Masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yg betul. Baru-baru ini rakan saya telah buka bisnes offline iaitu bisnes kedai makan. Katanya, sebelum ini beliau hanya mendengar dan dah sedia maklum, bisnes offline ni perlukan modal yang besar. Tapi lepas dah buka…

Continue Reading

Ebay

Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay!

Kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier dropship china yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship. Kesemua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris. Sebenarnya selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan. Mari saya bocorkan kepada anda antara website yang ebay seller gunakan untuk jual…

Continue Reading

Ebay

Anda Pasti Terkejut Bagaimana Barang Ini Boleh Dijual Di Ebay!

Pada zaman kegawatan ekonomi dan harga barang yang sentiasa naik, ramai yang ingin mencari pendapatan tambahan. Tapi masih ramai yang masih tak tahu nak berniaga terutamanya berniaga online. Masalah peniaga online ini adalah menarik trafik ke website untuk membuat jualan. Kekangan utama peniaga online adalah menarik trafik. Jika menggunakan Facebook Ads memang boleh mendapatkan trafik, tetapi memakan kos yang tinggi…

Continue Reading

Ebay

Lihat Bagaimana Jualan Tudung Ini Cecah RM14,191.47 Di Ebay!

Ok, anda mungkin selalu fikir ape nak dijual kat Ebay ni. Sebenarnya tak kira apa barang pun yang anda letak kat ebay ni, insyaAllah akan ada yang membeli. Nak tau sebab apa? Sebabnya ebay memang tempat membeli belah di luar negara. Diorang memang telah terdidik untuk membeli secara online sahaja.

Ebay

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay?

Hari ini saya nak cerita sedikit sejarah tentang terapeak dan ebay. Pada penghujung tahun 2017, 13 December 2017,  company ebay telah mengumumkan untuk membeli syarikat terapeak untuk bergabung dengan seller hub mereka. Terapeak telah ditubuhkan pada tahun 2004 oleh dua orang ebay power seller di Canada. Tujuan penubuhan syarikat database ebay ini adalah untuk membantu para penjual di ebay mengoptimumkan…

Continue Reading